K2 pokořena!

Ano, přátelé a vážení, je tomu tak, v úterý 12. října, byla více než stovkou lidí zdolána ústecká Čchokori, lépe známá pod názvem K2.

Základní tábor byl rozbit U žida, poslední možnosti, kde se dali doplnit zásoby a kde se ti odvážní, kteří se k tomuto velkému skutku odhodlali, sešli a zkontrolovali svoji výbavu – oblečení, kvalitní obuv (Někteří z horolezců zvolili sportovní modely, někteří naopak vyrazili v modelech, které by kdosi mohl považovat za domácí papuče, ale při bližším ohledání se ukázalo, že jde o domácí sportovce, kteří byli prostě zvyklí zdolávat toto monstrum právě v této lehké obuvi.) a hlavně, což byl vlastně nejdůležitější artefakt, bez nějž by se vlastně nikdo ze zúčastněných neobešel, lahev alkoholu.

Proč lahev alkoholu? Nejdříve musím podotknout, že musel být více jak 20%. Proč to? Čím výše stoupáte, tím větší tam je zima a co vás nejlépe zahřeje? Panák. Takže co patro, promiňte, výškový tábor samozřejmě, to jeden panák.

Já jsem využil nadpřirozených schopností, které byly naděleny plechové skříni, uvnitř které je několik čudlíků, a nechal jsem se jí vyvést až do dvanáctého výškového tábora, kde jsem se jal čekat na ty nejlepší, nejrychlejší.

První skupina dorazila překvapivě brzo. (Taky všichni její členové vypadali, že se moc v jednotlivých táborech nezdržují a spěchají. Odpovídala tomu jejich více než nejistá chůze a prapodivný výraz ve tváři.) Po této skupině bylo dlouho ticho, slyšel jsem jenom vítr, jak se láme o ostré skály kádvojky.

Dlouho nic a pak to začalo. Brzy jsem přestal počítat, kolik se jich vlastně dostalo až nahoru, do cíle cesty. (Nebyl jsem až na vrcholu. Až tak zneužít magické moci kouzelné plechové skříně jsem si netroufal. Brzy byla ovšem zneužívána takovým způsobem, až jí musely být její schopnosti odebrány. Někdo ji prostě vypnul. Doufám, že všem došlo, že se jedná o výtah…) Ti, kteří pomalu sestupovali dolů, se často zastavili na kus řeči, povyprávět své zkušenosti z tůry. Nakonec se v posledním výškovém táboře, těsně pod vrcholem, vytvořila poměrně velké komunita, která dělala takový bordel, že by s klidem přehlučila i kde jakou bouřku.

Výšlap K2 byla vydařená akce a už se jenom těším, kdy přijde další taková. Do té doby: Sportu zdar!